logo Erfgoedbank Brussel

Nieuws

Erfgoedbank gaat van start in Stad Brussel!

Vanaf nu speurt de Erfgoedbank Brussel ook naar het lokale erfgoed van Stad Brussel! Er starten vier nieuwe erfgoedbankwerkingen op: in Laken, Neder-Over-Heembeek, Haren en 1000 Brussel.

Al bijna 5 jaar is de Erfgoedbank het digitaal archief over het leven van Brusselaars vroeger (en niet zo lang geleden). Je vindt er foto’s, prentkaarten, filmpjes en objecten ouder dan 20 jaar. Zo stellen we het materiaal uit privécollecties van families en verenigingen veilig voor de toekomst.

Denk je nu aan die doos met oude prentkaarten, foto’s van een familielid, het fotoalbum van je ouders of die grappige foto’s van toen je klein was? Dat is inderdaad waar we naar op zoek zijn! Heb je materiaal en wil je dit laten inscannen? Maak dan een afspraak. Wij bekijken dan met wie je best contact opneemt voor jouw erfgoed over 1000 Brussel, Haren, Laken of Neder-Over-Heembeek.

Wil je meer weten over de erfgoedbankwerking? Of wil je misschien ook vrijwilliger worden? Houd onze website en sociale media in de gaten en kom dan naar één van de infosessies van de Erfgoedbank.

De Erfgoedbank is een initiatief van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) in samenwerking met vele lokale Brusselse partners. De Stad Brussel (en het Archief van de Stad Brussel) is nu ook partner en daarom krijgen Brussel (Vijfhoek, het zuidelijk deel Louiza-Roosevelt en de Europese Wijk), Neder-Over-Heembeek, Haren en Laken allemaal een eigen erfgoedwebsite:

https://www.erfgoedbankbrussel.be/brussel 

https://www.erfgoedbankbrussel.be/haren 

https://www.erfgoedbankbrussel.be/heembeek-mutsaard 

https://www.erfgoedbankbrussel.be/laken 

Veel beeldplezier!

Erfgoedbank Brussel maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae