logo Erfgoedbank Brussel Erfgoedbank Heembeek-Mutsaard

Partners/partenaires
Erfgoedbank Heembeek-Mutsaard
Peter Benoitplein 22
Neder-Over-Heembeek, 1120
02 268 20 82

Erfgoedbank Heembeek-Mutsaard

Klik op de ronde knop hierboven om de digitale collectie te raadplegen.

Heembeek-Mutsaard situeert zich in het noorden van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en wordt begrensd in het oosten door het zeevaartkanaal Brussel-Willebroek, in het zuidwesten door de autosnelweg Brussel–Boom–Antwerpen en het koninklijk domein (Laken), in het noordoosten door Koningslo (Vilvoorde) en Strombeek-Bever (Grimbergen). Een stadsdorp, een stadswijk geborsteld tussen kanaalbolders en paleismuren, landelijkheid versus verstedelijking, de open ruimte versus verharding en betonnering.

De Erfgoedbank Heembeek-Mutsaard is de voortzetting van de webstek Heembeek-Mutsaard Ingezoomd (°2005), hoofdzakelijk het werk van wijlen Wim van der Elst, met foto’s, documenten, tijdschriften, krantenknipsels, kaarten en boeken die de tijdsgeest van weleer oproepen.

Privécollecties, archieven van verenigingen, memoires, films, foto’s, verhalen, historische sites, begrafenissen, de leefomgeving,… zijn waardevol en interessant voor de geschiedenis en het geheugen van Neder-Over-Heembeek en de Mutsaardwijk. Hierbij zijn de inwoners en ex-bewoners van cruciaal belang. Daarom een warme oproep: Wil je meewerken aan het verder uitbouwen van de Erfgoedbank Heembeek-Mutsaard? Neem dan contact op via het e-mailadres hiernaast met gemeenschapscentrum Nohva, waar je op afspraak al je materiaal kan laten inscannen.

De Erfgoedbank Heembeek-Mutsaard is een samenwerking tussen Erfgoedcel Brussel van de VGC, Stad Brussel, Lokaal dienstencentrum ADO Icarusgemeenschapscentrum Nohva en een groep enthousiaste vrijwilligers. 

Vanaf september kan je op de eerste en derde donderdag van de maand terecht in het erfgoedcafé, waar je oude foto's, postkaarten, documenten van maximum A4-formaat kan brengen om te laten digitaliseren. Je kan er ook steeds terecht voor een babbel over het Heembeek-Mutsaard van vroeger.

1 en 15 september 2022: 14.00 – 16.00 uur
6 en 20 oktober 2022: 14.00 – 16.00 uur
3 en 17 november 2022: 14.00 – 16.00 uur
1 en 15 december 2022: 14.00 – 16.00 uur

Locatie: Lendrik - Peter Benoitplein 22, 1120 Neder-Over-Heembeek

Afbeeldingen worden geladen

Erfgoedbank Brussel maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae