logo Erfgoedbank Brussel Erfgoedbank Heembeek-Mutsaard

Partners/partenaires
Erfgoedbank Heembeek-Mutsaard
Peter Benoitplein 22
Neder-Over-Heembeek, 1120
0471 80 01 31

Erfgoedbank Heembeek-Mutsaard

Klik op de ronde knop hierboven om de digitale collectie te raadplegen.

Heembeek-Mutsaard situeert zich in het noorden van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en wordt begrensd in het oosten door het zeevaartkanaal Brussel-Willebroek, in het zuidwesten door de autosnelweg Brussel–Boom–Antwerpen en het koninklijk domein (Laken), in het noordoosten door Koningslo (Vilvoorde) en Strombeek-Bever (Grimbergen). Een stadsdorp, een stadswijk geborsteld tussen kanaalbolders en paleismuren, landelijkheid versus verstedelijking, de open ruimte versus verharding en betonnering.

De Erfgoedbank Heembeek-Mutsaard is de voortzetting van de webstek Heembeek-Mutsaard Ingezoomd (°2005), hoofdzakelijk het werk van wijlen Wim van der Elst, met foto’s, documenten, tijdschriften, krantenknipsels, kaarten en boeken die de tijdsgeest van weleer oproepen.

Privécollecties, archieven van verenigingen, memoires, films, foto’s, verhalen, historische sites, begrafenissen, de leefomgeving,… zijn waardevol en interessant voor de geschiedenis en het geheugen van Neder-Over-Heembeek en de Mutsaardwijk. Hierbij zijn de inwoners en ex-bewoners van cruciaal belang. Daarom een warme oproep: Wil je meewerken aan het verder uitbouwen van de Erfgoedbank Heembeek-Mutsaard? Neem dan contact op via het e-mailadres hiernaast.

De Erfgoedbank Heembeek-Mutsaard is een samenwerking tussen Erfgoedcel Brussel van de VGC, Stad Brussel, Lokaal dienstencentrum ADO Icarusgemeenschapscentrum Nohva en een groep enthousiaste vrijwilligers. 

Je kan steeds een afspraak maken om foto's te laten digitaliseren via de contactgegevens hiernaast. De vrijwilligers van de Erfgoedbank Heembeek-Mutsaard helpen je graag verder!
Locatie: Lendrik - Peter Benoitplein 22, 1120 Neder-Over-Heembeek

RECENT

BLOG
07/04/2023

Uitnodiging: lancering podcast (Zw)erfgoed - 9 mei 2023

Op 9 mei 2023 lanceren de Erfgoedcel Brussel en de vrijwilligers van de Erfgoedbank Heembeek-Mutsaard de podcast (Zw)erfgoed in het gemeenschapscentrum Nohva. De nieuwe podcastreeks gaat op zoek naar verhalen achter foto’s uit de Erfgoedbank Brussel. Meer…

Afbeeldingen worden geladen

Erfgoedbank Brussel maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae