logo Erfgoedbank Brussel Erfgoedbank Laken

Partners/partenaires
Erfgoedbank Laken
Emile Bockstaellaan 107
Laken, 1020
02 421 80 60

Erfgoedbank Laken

Welkom op Erfgoedbank Laken!

Klik op de ronde knop hierboven om de digitale collectie van Laken te bekijken.

De Erfgoedbank biedt een digitale toekomst voor lokaal en persoonlijk erfgoedmateriaal, zoals oude foto’s, prentkaarten, filmpjes en verhalen die het dagelijks leven van Laken tonen. De Erfgoedbank Laken neemt tevens de collecties over van Laken Ingezoomd, een website die werd opgericht in 2005 door Ivo Peeters, voormalig centrumverantwoordelijke van het gemeenschapscentrum De Zeyp, en Wim Van der Elst, wijlen voorzitter van de heemkring Laca, als drijvende kracht voor het erfgoed in Laken. Hij zorgde er eigenhandig voor dat het erfgoed op de website verscheen en uitvoerig werd beschreven. 

Maar we zijn er zeker van dat in Laken nog veel meer erfgoed te vinden is! Daar gaat de Erfgoedbank Laken naar op zoek. Om dit materiaal te verzamelen, te digitaliseren en te beschrijven, doen we een beroep op de speurzin en de werklust van enthousiaste vrijwilligers. Met de hulp van een lokale coördinator worden op regelmatige basis scansessies en andere activiteiten opgezet die het erfgoed in Laken in de kijker zetten.

Zin om je erfgoed te delen of om vrijwilliger te worden? Stuur dan een e-mail naar het gemeenschapscentrum Nekkersdal: info@nekkersdal.be.

Erfgoedbank Laken is een samenwerking tussen de Erfgoedcel Brussel van de VGC, Stad Brussel, GC Nekkersdal en heemkundige kring Laca.

Op deze pagina vind je meer informatie over de andere vrijwilligerswerkingen in de Stad Brussel: www.erfgoedbankbrussel.be/stadbrussel

Afbeeldingen worden geladen

Erfgoedbank Brussel maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae