logo Erfgoedbank Brussel

Nieuws

Uitnodiging: lancering podcast (Zw)erfgoed - 9 mei 2023

Op 9 mei 2023 lanceren de Erfgoedcel Brussel en de vrijwilligers van de Erfgoedbank Heembeek-Mutsaard de podcast (Zw)erfgoed in het gemeenschapscentrum Nohva. De nieuwe podcastreeks gaat op zoek naar verhalen achter foto’s uit de Erfgoedbank Brussel.

Je bent van harte welkom om samen met ons te luisteren naar het verhaal 'Waar zijn alle bloemen heen?'. Zo luidt de titel van de eerste aflevering van de reeks. Een aflevering die een tipje van de sluier oplicht over het geurige verleden van de hoofdstad. Wie vandaag Brussel en bloemen zegt, denkt meteen aan het prachtige bloementapijt op de Grote Markt. Maar wist je dat Brussel ook een rijke bloemengeschiedenis had en dat Neder-Over-Heembeek vol bloemenweides en serres stond?

In de aflevering Waar zijn alle bloemen heen? getuigen Heembeekenaar Lydia Moerenhout en bloemist Peter De Mooij over de bloementeelt in Neder-Over-Heembeek en de bloemenverkoop in Brussel. Na het beluisteren van de podcast gaan we in gesprek met de Heembeekenaren Lydia Moerenhout en Daniël Sterckx. Beiden komen uit een familie van bloemenkwekers en weten nog goed hoe de gemeente vol bloemen stond. Aan de hand van foto’s over de bloementeelt in Neder-Over-Heembeek vroeger, halen we herinneringen op.

Heb je zelf ook nog foto’s over bloemenweides in Neder-Over-Heembeek en wil je ze graag delen op de erfgoedbank? Neem ze mee op 9 mei en wij maken ter plaatse een digitale kopie van jouw foto. Die plaatsen we dan op de Erfgoedbank Heembeek-Mutsaard en zo krijgt jouw erfgoed een digitale bewaarplaats.

 • Praktische informatie
  Dinsdag 9 mei 2023
  Van 14.00 tot 16.00 uur
  GC Nohva (Zaal Lendrik)
  Peter Benoitplein 22, 1120 Neder-Over-Heembeek
 • Toegang
  Gratis, maar wel graag inschrijven via:
  - ErfgoedHM@gmail.com 
  - 0498 23 75 06
  - Gastenlijst ‘Podcast bloemen’ aan het onthaal van het gemeenschapscentrum Nohva 

Erfgoedbank Brussel maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae