logo Erfgoedbank Brussel

Nieuws

Scan-a-thon op donderdag 14 oktober 2021 in Muntpunt

Heb jij nog oude foto’s van Stad Brussel, Haren, Laken of Neder-over-Heembeek ouder dan 20 jaar? Dan kan je daar nu een digitale kopie (of scan) van laten maken tijdens de Scan-a-thon!

Denk je nu aan die doos met oude foto’s van een familielid, het fotoalbum van je ouders in de zolder of die grappige foto’s van toen je klein was (maar waar zitten ze ook weer)? Heb je oude postkaarten, affiches, reclame of versleten visitekaartjes en wil je ze graag bewaren voor de toekomst? Dan is de Scan-a-thon iets voor jou!  

Op donderdag 14 oktober 2021 kan je tussen 10.00 en 20.00 uur in Muntpunt terecht voor een gratis digitale kopie (of scan) van je oude foto(‘s). We maken een scan van je materiaal en geven je tips over hoe je je materiaal kan bewaren. Breng een usb-stick mee, dan krijg je de digitale kopie mee naar huis. Heb je er geen? Dan kan je er eentje kopen bij Muntpunt. Tijdens de Scan-a-thon leer je ook meer over de Erfgoedbank Brussel, hoe het werkt en hoe jij kan helpen. Je gescande foto wordt nadien gedeeld op www.erfgoedbankbrussel.be

Praktische informatie

Wanneer: donderdag 14 oktober 2021, van 10.00 tot 20.00 uur 

Waar: Muntpunt, Munt 6, 1000 Brussel 

Toegang: gratis, geen inschrijving nodig.  

Erfgoedbank Brussel maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae