logo Erfgoedbank Brussel

Nieuws

Bib Wemmel promoot Erfgoedbank

De bib van Wemmel nodigde de erfgoedcel uit om de bewoners te laten kennismaken met de Erfgoedbank Brussel via verschillende activiteiten. Op 20 februari geven we een workshop. Inschrijven is verplicht! Op 27 februari kan je op de foto met de tijd van toen. Van 20 februari tot vrijdag 9 maart staat de erfgoedexpo in de bib.

 

Workshop ‘Druk je beste herinnering op hout’

Al eens geprobeerd om een foto op hout te printen? Het geeft een verrassend resultaat en is niet zo moeilijk om te doen. Eerst leer je hoe de foto aan te brengen op hout (20/02), daarna volgt de afwerking (27/02). Voor de workshop is er een korte introductie voorzien van de erfgoedbank.

De workshop wordt in het Nederlands en in Frans gegeven.

 

Meer info en inschrijvingen vind je hier.

 

Workshop ‘Op de foto met de tijd van toen’

Via de digitale technologie Green Screen demo ga je op de foto met een oude Brusselse prentkaart en word je zelf erfgoed! Hiervoor kan je op 27/02 in de bib terecht.

 

Meer info vind je hier.

 

Erfgoedexpo

Van 20 februari tot 9 maart 2018 staat de Erfgoedexpo in de bib. Dat is een installatie waarin bezoekers www.erfgoedbankbrussel.be kunnen ontdekken en wat erfgoed allemaal is. Op 20 en 27 februari zijn we aanwezig voor een woordje uitleg.

 

Meer info via de website van de bibliotheek.

 

Erfgoedbank Brussel maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae