logo Erfgoedbank Brussel

Nieuws

Ganshoren stapt in de Erfgoedbank Brussel!

Op donderdag 4 mei is het zover! Met een infoavond gewijd aan Erfgoedbank Brussel bevestigt Ganshoren als zesde Brusselse gemeente haar deelname aan dit nieuwe beeldplatform. De Erfgoedbank wil een digitale toekomst verzekeren voor lokaal en particulier erfgoedmateriaal, zoals oude foto’s, prentkaarten en filmpjes.

Om dit materiaal te verzamelen, te digitaliseren en te beschrijven, doen we in de toekomst graag een beroep op de speurzin en de werklust van enthousiaste vrijwilligers. Met de hulp van een lokale coördinator zullen op regelmatige basis scansessies en andere activiteiten opgezet worden die het Ganshorens erfgoed in de kijker zetten.

Is jouw interesse gewekt? Kom dan zeker naar dit lanceringsmoment: de Erfgoedcel Brussel zal de werking van www.erfgoedbankbrussel.be toelichten. We blikken ook terug naar Ganshoren Ingezoomd als belangrijke inspirator. En met een hapje en een drankje maken we er sowieso een gezellige avond van!

Praktisch

Donderdag 4 mei 2017, om 19u

GC De Zeyp - Vanoverbekelaan 164 - 1083 Ganshoren

Gelieve je komst te bevestigen: nederlandse.cultuur@ganshoren.irisnet.be - 02/464 95 75 of onthaal@dezeyp.be - 02/422 00 11

Erfgoedbank Brussel maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae