logo Erfgoedbank Brussel

Nieuws

Ontdek de erfgoedkrant Zo was Jette!

Er was eens… een Jettenaar die veel oude (familie)foto’s op de zolder had. De oude foto’s verpakten meer dan duizend verhalen over het leven in Jette vroeger. Dit waardevolle (zw)erfgoed wou de Jettenaar graag bewaren en doorgeven aan toekomstige generaties. Op een dag besloot de Jettenaar om de oude foto’s te scannen voor de Erfgoedbank Jette. Tijdens een scansessie ontmoette de Jettenaar andere buurtbewoners die ook hun oude foto’s en verhalen wilden delen. Samen schetsten ze het verhaal van Jette door de ogen van de Jettenaren vroeger. 

Vandaag is het zo ver: de krant van de Erfgoedbank Jette is een feit! Na een jaar onderzoek, samenwerken, scrollen door de erfgoedbank en informatieverzameling stellen we graag Zo was Jette voor: een rijk geïllustreerde erfgoedkrant over het verleden van de gemeente Jette. Hierin ontdek je talloze (volks)verhalen, weetjes en foto’s over het Jette van vroeger. Dank aan alle vrijwilligers, collectie-eigenaars en coördinatoren van de Erfgoedbank Jette voor de realisatie van deze erfgoedkrant. 

De erfgoedkrant is een samenwerking tussen de gemeente Jette, Gemeenschapscentrum Essegem, Bib Jette en de Erfgoedcel Brussel. De oude foto’s werden geselecteerd uit de Erfgoedbank Jette.

Wil jij graag een gratis exemplaar? Bestel dan nu jouw exemplaar op de website van de Erfgoedcel Brussel. 

Je kan ook een gratis exemplaar verkrijgen op de volgende plaatsen:

- Gemeenschapscentrum Essegem: Leopold I-straat 329, 1090 Jette

- Bibliotheek Jette: Kardinaal mercierplein 6, 1090 Jette

Wees er snel bij, de hoeveelheden zijn beperkt! 

Erfgoedbank Brussel maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae